2 Ιουν 2012

Οι φιλοφρονήσεις του Mr. Σουλτς

Επί πολλές μέρες ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σουλτς εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για την πολύ καλή προετοιμασία της Κύπρου ως προς την άσκηση της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (1).Τέτοιου είδους φιλοφρονητικές δηλώσεις μου θυμίζουν κάτι παρόμοιο με διαγωνισμό της eurovision, όπου η Κύπρος, παρά τις εκάστοτε μεγάλες προσδοκίες, περνάει απαρατήρητη.Δυστυχώς η Κύπρος, εντασσόμενη (κατά τον Αρχιεπίσκοπο με ξεγέλασμα των Ευρωπαίων), την 1η Μαίου 2004 στην Ε.Ε. διαιρεμένη, με συνειδητή ευθύνη, των Ελληνοκυπρίων, έχασε ουσιαστικά το ευρωπαϊκό της διαβατήριο, πριν περάσει το κατώφλι του Ευρωκοινοβουλίου. Παραμένουμε από τότε ένα γκρινιάρικο, suis generis «μονοθεματικό» μέλος. έστω κι αν βαυκαλιζόμαστε περί του αντιθέτου.

Ακολουθούν πιο κάτω οι δηλώσεις του κ. Σουλτς.

Η κυπριακή Προεδρία της ΕΕ θα είναι μια καλή Προεδρία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ σε ό,τι αφορά τις τουρκικές τοποθετήσεις ότι δεν θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ ενόσω διαρκεί η κυπριακή Προεδρία, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι δεν είναι δυνατό μια χώρα που επιθυμεί να γίνει μέλος της ΕΕ να λέει δεν συνομιλώ με την προεδρεύουσα. «Είμαι Ευρωβουλευτής 18 χρόνια, ενώ για 7,5 χρόνια Πρόεδρος πολιτικής ομάδας και είδα πολλές προετοιμασίες για προεδρία της ΕΕ, αλλά καμιά τόσο καλά προετοιμασμένη», ανέφερε.

(1) Η πληροφορία ότι ο κύριος Σουλτς εθεάθη να τρώει νόστιμα σουβλάκια και σεφταλιές στη γνωστή ταβέρνα «Ερηνιά» στο Στρόβολο, με έξοδα της κυπριακής κυβέρνησης, εξακολουθεί να ελέγχεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: